Uitleg over de traditionele en wereldberoemde Thaise massage.

foto traditionele thaise massage

Wanneer je een willekeurig iemand vraagt wat men associeert met Thailand, dan zal de wereldberoemde Thaise massage ook genoemd worden. Toch blijkt dat veel toeristen niet gemakkelijk kiezen voor een Thaise massage om dat er al snel een relatie met seks en sekstoerisme wordt gelegd. Maar wat is Thaise massage nu precies?

Thaise massage is net als bijvoorbeeld acupunctuur een methode om het lichaam te genezen bij ziekte en onbalans. Het is een oude Thaise geneeskunst die samen met spirituele krachten, kruiden en voeding zieke mensen kan genezen en gezonde mensen gezond kan houden.

Geschiedenis en herkomst van Thaise massage

De oorsprong van Thaise massage brengt ons meer dan 2.500 jaar terug in de geschiedenis. Boeddhistische monniken hebben deze vorm van geneeskunde in Thailand geïntroduceerd. Het Boeddhisme omarmt het holistische idee van samenhang en harmonie tussen lichaam en geest. De Thaise massage is dan ook onderdeel van de eeuwenoude Thaise medische en spirituele traditie.

Wat doet Thaise massage met je?

Thaise massage zorgt voor complete ontspanning en is daarmee een doeltreffend middel tegen zowel fysieke als geestelijke spanning. Het helpt vermoeidheid te bestrijden en geeft energie. Daarnaast is het werkzaam tegen pijnklachten zoals nek-, rug- en hoofdpijn. Maar er zijn ook speciale technieken om vrouwen van buik- en menstruatiepijn af te helpen.
Een Thaise massage zorgt er voor dat de bloedcirculatie en het  lymfeklierstelsel geoptimaliseerd wordt. Daarmee resulteert een Thaise massage ook in een beter werkend immuunsysteem en het helpt tegen veroudering. Kortom, het zorgt voor meer vitaliteit en de Thai geloven zelfs dat het levensverlengend werkt.
Na een Thaise massage voel je jezelf als herboren, je hebt veel energie en een heerlijk tintelend gevoel over je hele lichaam. Het effect van een Thaise massage houdt ongeveer drie tot vier dagen aan.

Traditionele Thaise massage in de praktijk

Bij binnenkomst worden je voeten gewassen en als je kiest voor de traditionele Thaise massage heb je gelegenheid om je om te kleden in een speciaal gewaad welke gemakkelijk zit en geen belemmering vormt voor de massage. Als je dat niet wilt kan je ook gewoon je eigen kleren aanhouden. Je neemt plaatst op een matras op een verhoging. Er wordt geen olie gebruikt.
Je lichaam wordt tijdens de massage in diverse yogaposities gebracht. Daarom noemt men Thaise massage ook wel eens “yoga for lazy people”. Je wordt bewerkt met knieën, voeten en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseuse
.

Eigenlijk is Thaise massage een soort mix van normale massage, yogatechnieken, acupressuur en stretchen.Het doel hiervan is het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken en deficiënties volgens de energielijnen af te voeren. In tegenstelling tot de traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, bevordert Thaise massage dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom worden de drukpunten van alle spanning ontdaan. De levensenergie, of Prana, kan zodoende vrij door het lichaam bewegen.

Vaak worden tijden een voet- of traditionele Thaise massage ook een manicure en pedicure aangeboden. Na de massage krijg je meestal een kopje thee te drinken.

  • Begin eerst eens met een ontspannen voetmassage. Als dat bevalt, kan je de volgende dag een lichaamsmassage proberen.
  • Wees er op voorbereid dat een traditionele Thaise massage ook enigszins pijnlijk kan zijn.
  • Neem er rustig de tijd voor. Een massage duurt minimaal een uur maar twee uur is beter.
Nederlands